Je woning energiebesparend maken? Kies voor ELEGANT ramen

Je woning energiebesparend maken? Kies voor ELEGANT ramen

Om je woning meer energiebesparend te maken, moet je kijken naar verschillende zaken, en je ramen zijn daarbij erg belangrijk. Kiezen voor isolerende pvc ramen is bijvoorbeeld een slim idee. Ze helpen je energie besparen en dragen zo bij aan een hoger energielabel voor je woning.

Energielabel: hoe energiebesparend is jouw woning?

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is. Een energiezuinige woning betekent een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot. Het energielabel gaat van klasse A voor hele energiezuinige huizen tot en met klasse G voor energieverspillende huizen. Diverse factoren spelen daarbij een rol: ramen, deuren, glas, isolatie van muren en dak, verwarmingsinstallatie, …

Dubbel glas, een uitstekend begin

Om een hoger energielabel te behalen is dubbel glas een absolute aanrader. Zo houden je ramen nog beter geluiden, warmte en kou buiten. Daarnaast dragen ook kwaliteitsvolle raamprofielen in belangrijke mate bij tot een meer energiezuinige woning.

Isolerende PVC ramen: Heel zuinig

Kies je voor kwaliteitsvolle, isolerende pvc ramen, dan zal dat je energielabel duidelijk meer richting groen gaan. In veel huizen zorgen slecht isolerende raamprofielen namelijk voor een warmteverlies tot 15%. Vervangen is in dat geval de boodschap!

De isolatiewaarde van raam en kozijnen worden in U-waarden uitgedrukt. Die waarden geven het warmteverlies weer per vierkante meter Kelvin (W/m²K). Hoe beter de isolatiewaarde, hoe lager de U-waarden.

Hoog- en superisolerende ramen

De Elegant ramen van Deceuninck zijn koplopers op het vlak van isolatie dankzij thermische versterkingen en de unieke ThermoFibra-technologie. De standaarduitvoering bereikt al vlug een U-waarde van 0,73 W/m²K, wat binnen zijn prijscategorie uitstekend is. Het strakke, superisolerende raam Elegant Abstract of Elegant ThermoFibra Infinity  maakt het mogelijk om nóg betere isolatiewaarden te behalen tot 0,65 W/m²K. Door je ramen met enkele ramen te vervangen door Elegant ramen met dubbel glas kan je energiewinst oplopen tot 29%!

Ook isolerende pvc deuren zijn een specialiteit van Deceuninck, met voordeuren, buitendeuren en schuifdeuren die uitstekend isoleren in een mooi design.

Nieuwsgierig wat isolerende Elegant ramen je kunnen besparen? Bereken het snel met de energiecalculator.
Overweeg je kunststof ramen of deuren om een hoger energielabel te behalen?

Vraag uw gratis offerte aan bij Vermeulen ramen