Ventilatie

Ventilatie – Invisivent EVo

Ventilatie nodig? Dan kunnen wij u zeker van dienst zijn. De Invisivent® EVO maakt stijlvol ventileren mogelijk. De verborgen installatie achter slag en bovenop het raamprofiel zorgt er voor dat de Invisivent® EVO bijna onzichtbaar is van buitenaf. De vlakke bedieningsklep past binnen elke architecturale stijl. De Invisivent® EVO is de perfecte fusie van design en functionaliteit.

Ventilatie roosters voor systeem C of C+

Ventilatie met het meest discrete, zelfregelende raamventilatierooster.

De Invisivent EVO maakt stijlvol ventileren mogelijk. De verborgen installatie achter slag en bovenop het raamprofiel zorgt er voor dat de Invisivent EVO bijna onzichtbaar is van buitenaf. De vlakke bedieningsklep past binnen elke architecturale stijl. De Invisivent EVO is de perfecte fusie van design en functionaliteit.

Installatie bovenop het raamprofiel De Invisivent EVO wordt bovenop aluminium, houten of kunststof raamprofielen achter slag geplaatst. Aangezien er niet geraakt wordt aan de glasgrootte, staat deze bijna onzichtbare installatiewijze garant voor een maximale lichtinval.

ventilatie
ventilatieroosters

TUNAL TOP NEO

De TunalTopNeo is een thermisch onderbroken alluminium ventilatierooster dat geplaatst wordt op het schrijnwerk zowel op kunststof-, houten- of aluminiumramen met inbouwdieptes van 50 to 194 mm.

De TunalTopNeo beschikt over een binnenklep die in geopende stand de binnenkomende lucht naar boven geleidt (vermijdt zo tocht) en die in gesloten stand het rooster volledig thermisch onderbreekt. (geen koude brug).

De schoonmaak van het rooster is zeer eenvoudig dankzij het afneembaar aluminium binnenprofiel dat ook dienst doet als insectengaas.

Aan de bovenzijde van het profiel is er een euronut groef waarin gemakkelijk een dook geplaatst kan worden teneinde het rooster te kunnen verankeren aan de ruwbouw.

Uitvoering / Materiaal / Afwerking

De TunalTopNeo kan standaard op een lengte van maximaal 3000 mm in alle beschikbare RAL-kleuren en anodisatie- uitvoeringen geleverd worden volgens de specificaties van Qualitcoat / Qualanod.
Buiten- en binnendeel: aluminium AIMgSi0, 5 F22 – en

AW-6060 T66.
Thermische onderbreking en binnenklep: harde PVC van hoogwaardige kwaliteit. Kopschotten: ASA Luran S (wit, zwart, beige en grijs – gelakt op aanvraag). Bedieningsmogelijkheden: afneembare hendel / stang / koordbediening (wit, zwart). Schroeven: Inox A2

Vermeulen – Meer dan 40 jaar ervaring

Ventilatie roosters voor systeem C of C+ bij Vermeulen:

Indien er gekozen wordt voor ventilatieroosters op uw nieuwe ramen van Vermeulen hebben wij enkele oplossingen die aansluit op ieder zijn wensen.

De elegante en bijna verborgen ventilatieroosters zorgen er voor dat er architecturaal bijna niet wijzigt aan uw woning.
U kan uiteraard kiezen voor een open of gesloten stand van uw ventilatieroosters. Hierdoor geniet u van een constante ventilatie bij de open stand of een integrale warmte binnenshuis bij gesloten stand.

De constante toevoer van verse lucht vermijdt ook onzuiverheden en verhindert zo schimmel. De binnenklep van de ventilatierooster is ook afneembaar dus gemakkelijk in onderhoud en reiniging.

INVISIVENT® 

Dit ventilatie systeem is specifiek ontwikkeld voor utiliteitsbouw waar natuurlijke toevoer en
mechanische afvoer zich in dezelfde ruimte bevinden. De ventilatie is de ideale oplossing voor ruimtes met hoge bezettingsgraad (klaslokalen,
kantoren,..). Er is een constant hoger niveau van basisventilatie: zelfregelend vanaf 10 Pa  en geïntegreerde, vervangbare akoestische mousse: geen visueel verschil met de ventilatie Invisivent® EVO AK High of Extreme.

“Ventilatieroosters in ramen zijn een handige manier om de luchtcirculatie in een gebouw te verbeteren. Ze zijn een efficiënte manier om frisse lucht binnen te laten en vervuilde lucht naar buiten te laten, wat bijdraagt aan een gezonde en comfortabele leefomgeving. Ventilatieroosters in ramen kunnen worden geïnstalleerd in alle soorten ramen, van houten ramen tot aluminium ramen en PVC-ramen.

Er zijn verschillende soorten ventilatieroosters beschikbaar voor ramen, afhankelijk van de behoefte aan luchtcirculatie en het type raam waarin ze worden geïnstalleerd. Sommige roosters zijn voorzien van een draaibare schijf die kan worden geopend of gesloten om de luchtstroom te regelen. Andere roosters hebben een beweegbare luchtbalg die kan worden ingedrukt om de luchtstroom te verhogen of te verlagen.

Ventilatieroosters in ramen zijn gemakkelijk te installeren en kunnen worden aangepast aan bijna elk type raam. Ze zijn ook een kosteneffectief alternatief voor het installeren van een mechanisch ventilatiesysteem, dat vaak duurder is om te installeren en te onderhouden.

Het is belangrijk om te onthouden dat ventilatieroosters regelmatig moeten worden gereinigd om ervoor te zorgen dat ze efficiënt blijven werken. Dit kan worden gedaan door het rooster te verwijderen en het stof en vuil dat zich heeft opgehoopt te verwijderen. Het is ook aan te raden om het ventilatierooster te vervangen als het beschadigd of verstopt is, aangezien een defect rooster de luchtcirculatie kan belemmeren.

In het algemeen zijn ventilatieroosters in ramen een handig hulpmiddel om de luchtcirculatie in een gebouw te verbeteren. Ze zijn een kosteneffectief alternatief voor het installeren van een mechanisch ventilatiesysteem en kunnen gemakkelijk worden geïnstalleerd en onderhouden. Als je problemen hebt met de luchtcirculatie in je huis of kantoor, is het aan te raden om te overwegen om ventilatieroosters in ramen te installeren om de luchtstroom te verbeteren.”