Screens

Screens

In de zomerperiode kan het in huis oncomfortabel warm worden in huis als de zon op het huis staat. Screens bieden een hoop comfort en houden de warmte goed buiten de woning. Doordat de screens aan de buitenkant van de woning bevestigd zijn, weert het de hitte een stuk beter dan gordijnen in uw woning. Doordat de zon al geweerd wordt voordat het op de ramen schijnt, treedt er geen broeikaseffect op in de woning.

Voordelen screens

De screens bij Vermeulen hebben vele voordelen. We hebben er een aantal voor u op een rijtje gezet.

 • Design
  Een groot voordeel is het strakke design van de screens. Hierdoor zie je haast niet dat er een screen rondom het raam is gemonteerd. Zeker als het screen opgerold in zijn kast zit zie je het screen niet zitten. Hierdoor houdt u de uitstraling van de woning intact.

 • Uitzicht blijft bewaard
  Een ander voordeel van de screens is dat het uitzicht bewaard blijft ondanks dat de screens dichtzitten. De hitte wordt buitengehouden maar het uitzicht gaat niet verloren.
 • Veel variaties mogelijk
  U kunt altijd een screen vinden die bij de stijl van uw woning past. De screens zijn namelijk in veel verschillende kleurencombinaties mogelijk. Ook zijn er diverse mogelijkheden voor elektrische bediening van de screen.

 • Gebruiksgemak
  Ook het gebruiksgemak is enorm. Het schoonmaken van de screens is zeer eenvoudig. Daarnaast is het zeer eenvoudig om de screens op en neer te laten gaan.

Type screens van Vermeulen

Bij Vermeulen bieden we twee verschillende typen screens aan, namelijk de RENSON Fixscreen , de PMP Fixscreen en knikarmscherm Frevo.

Fixscreen

De verticale zonwering Fixscreen® werd ontwikkeld door Renson® Sunprotection-Screens en is de eerste screen ter wereld, die werkelijk windvast is. Dankzij een ingenieus ritssysteem zit het doek in elke positie windvast en is het doek insectenwerend in gesloten positie.

Frevo

De FREVO is het nieuwste knikarmscherm in het gamma.. De FREVO kenmerkt zich door een hoge mate van afwerking tegen een scherpe prijs. De cassette heeft een strak design en heel kleine afmetingen! Het komt slechts circa 14 cm van de muur.

Fixscreen

De verticale zonwering Fixscreen® werd ontwikkeld door Renson® Sunprotection-Screens en is de eerste screen ter wereld, die werkelijk windvast is. Dankzij een ingenieus ritssysteem zit het doek in elke positie windvast en is het doek insectenwerend in gesloten positie.

Zowel de kast als het doek voldoen aan een hoge stabiliteit en stevigheid.

Ze kunnen eenvoudig en vlot op alle raamdieptes van 50-215 mm geplaatst worden, waarbij een makkelijke (de)montage van de doekrol gegarandeerd wordt door de gepatenteerde Connect&Go en Click&Safe technologie.

Verkrijgbaar in de volgende varianten:

 • Kleuren
  • Standaard: wit, crème (roomwit), ano, bruin
  • andere RAL-kleuren op aanvraag (ook leverbaar in structuurlak)
  • alle onderdelen worden gelakt in dezelfde kleur
 • Doeken
  • glasvezeldoek (sergé geweven)
  • Soltis 86
  • Soltis 92
  • verduisteringsdoek
 • Bediening
  • elektrische motor met vaste drukknop
  • elektrische motor, draadloos met afstandsbediening
  • opties: met zon-wind automaat

Frevo

De FREVO is het nieuwste knikarmscherm in het gamma.. De FREVO kenmerkt zich door een hoge mate van afwerking tegen een scherpe prijs. De cassette heeft een strak design en heel kleine afmetingen! Het komt slechts circa 14 cm van de muur.

Het scherm heeft een volledig gesloten cassette en de doekrol is volledig verborgen. De gelakte zijkanten verbergen alle schroefjes en zorgen voor een strak geheel.

De FREVO monteert makkelijk door middel van de muursteunen.

Technische gegevens

Uitvaltot 3,5 meter
Breedtetot 7,50 meter
Aantal muursteunenonbeperkt zodat dit scherm op nagenoeg alle muren geïnstalleerd kan worden
Montagewand of plafondmontage
Armenwindklasse 2 volgens EN13561
Verkrijgbaar in de volgende varianten:
 • Kleuren
  • Standaard: wit, roomwit, grijs naturel, bruin
  • andere RAL-kleuren op aanvraag (ook leverbaar in structuurlak)
  • alle onderdelen worden gelakt in dezelfde kleur
 • Doeken
  • Dickson Orchestra en Orchestra Max
 • Bediening
  • elektrische motor met muurschakelaar
  • elektrische motor met afstandsbediening
  • opties: met zon-wind automaat

Zonnewering screens: Bescherming tegen de zon met Vermeulen Ramen

Zonnewering screens zijn een populaire oplossing voor het beschermen tegen de zon en het verbeteren van de privacy in huis. Er zijn verschillende soorten zonnewering beschikbaar op de markt, waaronder de productlijnen van Renson, Wilms en PolarPlast. We zullen de verschillende soorten zonnewering screens bespreken en waarom het kiezen van Vermeulen Ramen als installateur de beste goede keuze is.

Verschillende merken zonnewering screens

Renson

Renson biedt een brede selectie van zonnewering screens in verschillende maten en kleuren. De productlijn van Renson is ontworpen om een perfecte balans te bieden tussen comfort en functionaliteit. Het bedrijf biedt op maat gemaakte oplossingen voor elk type woning. De zonnewering screens van Renson zijn duurzaam en hebben een lange levensduur.

Wilms

Wilms heeft een breed assortiment zonnewering screens die beschikbaar zijn in verschillende maten en kleuren. Het bedrijf biedt op maat gemaakte oplossingen voor elke woning. De zonnewering screens van Wilms hebben een stijlvol design en zijn gemakkelijk te bedienen. Bovendien zijn ze duurzaam en hebben een lange levensduur.

PolarPlast

PolarPlast heeft een brede selectie van zonnewering screens in verschillende maten en kleuren. Het bedrijf biedt op maat gemaakte oplossingen voor elk type woning. De zonnewering screens van PolarPlast zijn ontworpen om de zon buiten te houden en zijn ideaal voor ramen die veel zonlicht ontvangen. Ze zijn duurzaam en hebben een lange levensduur.

Waarom kiezen voor zonnewering screens geïnstalleerd door Vermeulen Ramen?

Als je op zoek bent naar zonnewering screens, is Vermeulen Ramen de perfecte keuze. Het bedrijf biedt een breed scala aan zonnewering screens van verschillende merken, waaronder Renson, Wilms en PolarPlast. Het installatieproces is snel en efficiënt en het bedrijf biedt garantie en service op hun producten.

Voordelen van zonnewering screens

Zonnewering screens bieden vele voordelen. Hier zijn er een paar:

Energiebesparing

Zonnewering screens kunnen helpen om de temperatuur in huis te reguleren. Ze houden de zon buiten en helpen daardoor om de koeling van het huis te verminderen. Dit kan leiden tot een lagere energierekening.

Bescherming tegen UV-straling

Zonnewering screens bieden bescherming tegen UV-straling. Dit is belangrijk omdat UV-straling schadelijk kan zijn voor de huid en kan leiden tot verkleuring en schade aan meubels en tapijten.

Verhoogd comfort en privacy

Zonnewering screens bieden niet alleen bescherming tegen de zon, maar ook meer privacy. Ze helpen om de inkijk van buitenaf te verminderen en creëren daardoor meer privacy in huis. Bovendien kunnen zonnewering screens helpen om het comfort in huis te verhogen door de temperatuur te reguleren en de zon buiten te houden.

Onderhoud en schoonmaak van zonnewering screens

Om ervoor te zorgen dat zonnewering screens goed blijven functioneren, is het belangrijk om ze regelmatig schoon te maken. Hier zijn een paar tips:

Hoe vaak moet je zonnewering screens schoonmaken?

Zonnewering screens moeten minstens één keer per jaar worden schoongemaakt. Als je in een gebied woont met veel pollen of stof, dan is het aan te raden om ze vaker schoon te maken.

Hoe maak je zonnewering screens schoon?

Zonnewering screens kunnen gemakkelijk worden schoongemaakt met een zachte borstel en een mild schoonmaakmiddel. Maak de screens schoon met een oplossing van water en zeep en spoel ze daarna af met schoon water. Laat ze drogen voordat je ze weer omhoog doet.

FAQs

Hoeveel kost de installatie van zonnewering screens?

De kosten van de installatie van zonnewering screensvarieert afhankelijk van het merk en de grootte van de screens. Bij Vermeulen Ramen kun je een offerte aanvragen om de kosten voor jouw specifieke situatie te berekenen.

Kan ik zonnewering screens zelf installeren?

Hoewel het in theorie mogelijk is om zonnewering screens zelf te installeren, raden we aan om dit door een professional te laten doen. Dit zorgt ervoor dat de screens correct worden geïnstalleerd en goed functioneren. Vermeulen Ramen heeft jaren ervaring hierin. 

Zijn zonnewering screens ook geschikt voor grote ramen?

Ja, zonnewering screens zijn geschikt voor grote ramen. Bij Vermeulen Ramen kunnen de screens op maat worden gemaakt om aan de behoeften van elke klant te voldoen.

Zijn zonnewering screens geschikt voor elk type huis?

Ja, zonnewering screens zijn geschikt voor elk type huis, van moderne woningen tot klassieke huizen. Er zijn verschillende soorten zonnewering screens beschikbaar, waaronder opties voor verschillende maten en kleuren.

Hoe lang gaan zonnewering screens mee?

De levensduur van zonnewering screens hangt af van het merk en het materiaal van de screens. Over het algemeen gaan zonnewering screens echter jarenlang mee en bieden ze een duurzame oplossing voor bescherming tegen de zon en meer privacy in huis.

Conclusie

Zonnewering screens zijn een geweldige oplossing voor het beschermen tegen de zon en het verbeteren van de privacy in huis. Door te kiezen voor Vermeulen Ramen als installateur en een merk zoals Renson, Wilms of PolarPlast te kiezen, ben je verzekerd van kwaliteit en duurzaamheid. Zorg ervoor dat je de zonnewering screens regelmatig schoonmaakt om hun functie te behouden en hun levensduur te verlengen.